"Torte": Proveravaju i proizvođača

U rasvetljavanju slučaja torti s deponije u Kragujevcu, proverava se i proizvođač i moguće malverzacije s osiguranjem, pišu Večernje novosti.

Izvor: B92

Utorak, 13.01.2015.

11:59

Default images

Torte sa deponije u Kragujevcu zavadile su mnoge inspekcije u Srbiji, a neke od njih "peru ruke" i prebacuju odgovornost u tuđe dvorište.

Sada se pod sumnjom našao i proizvođač, pa se proveravaju i moguće malverzacije sa osiguranjem. Načelnik Šumadijskog okruga Damjan Srejić rekao je da je neobično što su se torte tako brzo otopile, kao i to da su bile ispravne i posle nekoliko dana.

"To dovodi u sumnju ceo sistem i sled događaja", rekao je Srejić. "Ispituje i deo koji ima veze sa osiguranjem. Neke indicije postoje, ali treba sačekati zvanične nalaze i kraj istrage. Veterinarski inspektor je ovaj otpad klasifikovao kao komunalni, što nije tačno."

Da uništavanje 18.000 torti, koje su završile u ilegalnoj prodaji, nije bilo po zakonu, smatra i Marjan Rističević, predsednik Odbora za poljoprivredu:

"Ambalaža je trebalo da bude obeležena ili uništena".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: