FR: Traga se za još šest terorista

Francuska policija veruje da se još šest članova terorističke ćelije, povezanih s nedavnim napadima u Parizu, nalazi u bekstvu.

Izvor: B92

Ponedeljak, 12.01.2015.

23:35

Default images

Među njima je i muškarac koji je viđen da je vozio automobil, registrovan na udovicu jednog od napadača, saopštili su danas policijski zvaničnici.

Dvojica neimenovanih policijskih zvaničnika izjavila su agenciji AP da vlasti pretražuju parisku oblast u potrazi za "mini kuperom", koji je registrovan na Ajat Bumedijen (26), nevenčanu suprugu napadača na jevrejski supermarket u Parizu Amedija Kulibalija, koji je ubio četvoro talaca.

Jedan od policijskih zvaničnika je rekao da se ćelija sastoji od 10 članova i da je moguće da je "petoro ili šestoro još u bekstvu", ne obelodanivši njihova imena.

Drugi zvaničnik policije je kazao da ćeliju čini oko osam osoba i da je među njima i Bumedijen.

Sirijska vlada je ranije danas optužila je Tursku da je dopustila teroristima da slobodno prelaze granicu, nakon što je zvanična Ankara saopštila da je Ajat Bumedijen još pre prošlonedeljnih napada u Parizu prvo doputovala u Tursku, a zatim prešla u Siriju.

Sirijsko Ministarstvo spoljnih poslova je saopštilo da je Turska pomogla teroristima koji su "prolivali krv Sirijaca i nevinih ljudi širom sveta" i pozvalo međunarodnu zajednicu da "zaustavi destruktivnu tursku politiku", prenela je agencija AP.

Turski šef diplomatije Mevlut Čavušoglu je rekao da je Bumedijen, nevenčana supruga Amedija Kulibalija, prvo 2. januara stigla u Tursku iz Madrida, a zatim 8. januara, dan nakon krvavog napada na redakciju satiričkog nedeljnika "Šarli ebdo", prešla u Siriju.

Turski premijer Ahmet Davutoglu je izjavio da Tursku ne treba okriviti zbog toga što je Bumedijen uspela neometano da pređe tursko-sirijsku granicu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: