"Islam ne podržava nasilne akte"

Muftija srbijanski Muhamed Jusufspahić pozvao je, povodom terorističkog napada u Francuskoj, na smirivanje situacije i prestanak nasilja.

Izvor: B92

Petak, 09.01.2015.

20:20

Default images

On je ukazao na to da islam kao vera ne podržava nasilne akte.

Povodom svoje izjave "da su uzroci važniji od posledica u ovom slucaju zločinačkog atentata u Francuskoj", muftija Jusufspahić kaže:

"Nemojte da gledate samo na ove karikature, već gledajte na neka ubistva koja su bila pre toga, nešto što se dešavalo. Ubistva avionima, ubistva šmajserima, ubistvima ovim, ubistva onim. Svako je tu ubijao. I sada, ovih 12 ubistava. Onda oslušnite šta će se desiti i u kom broju će biti ubistva sledeća. Znači, to je sve u jednom košu. Ovo ubistvo koje je sada uzrok je sledećih ubistava. Ja nisam u sukobu sa drugom verom. Nisam u sukobu sa pripadnicima drugih vera."

Muftija srbijanski ističe i da ne bi trebalo da se vređamo.

"Zamislite ulicu gde su nas opsovali i mi njih. I taj medijski prostor je ta ulica. Mi pozivamo da se spusti lopta, da se sa tim prestane. Nadamo se da će i ovi, da kazemo nezreli, uopšte ta omladina tamo, a ja je vidim kao omladinu koja nije dozrela. Ali isto tako vidim i kao dobro utreniranu omladinu, oni nastupaju kao komandosi. Moramo shvatiti da vrlo lako mozemo naći gde se oni vežbaju i gde ih uvežbavaju da budu takvi komandosi. Kao što je lako naći izvorište nafte, moglo bi se vrlo lako naći i vežbalište takvih komandosa."

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: