Osumnjičeni za planiranje protesta

Tužilaštvo u Moldaviji ispituje pet osoba koje se sumnjiče za planiranje nasilnih protesta nakon parlamentarnih izbora ovog vikenda, saopštili su zvaničnici.

Izvor: B92

Sreda, 26.11.2014.

20:18

Default images

Policija je pronašla pištolje, raketne bacače, vojne uniforme, planove za napad na institucije i velike sume novca tokom pretrage više kuća rano jutros, saopštio je zamenik šefa policije George Cavalijuk, a preneo AP.

Moldavske vlasti su saopštile da su identifikovale 15 osumnjičenih, državljana Moldavije i Rusije, pripadnika jedne zabranjene organizacije, koja ima podršku Rusije, a koja planira nemire ukoliko na izborima pobede proevropske partije.

Kancelarija generalnog tužioca je saopštila da su među osobama zadržanim na ispitivanju, jedan univerzitetski profesor osumnjičen za regrutovanje studenata i jedan policijac sa pristupom tajnim informacijama i oružju.

Proevropske partije odmeriće snagu sa partijama koje žele bliže veze sa Rusijom na izborima koji se održavaju u nedelju.

Centralna izborna komisija glasala je sa sedam glasova za i dva protiv da se proruskoj partiji Patria zabrani učešće na izborima, po osnovu da je sredstva za kampanju dobila iz inostranstva, što je ilegalno u Moldaviji.

Partija biznismena Renata Usatija, stvorena pre nekoliko meseci, zabeležila je porast rejtinga u predizbornim anketama, zbog kritika upućenih proevropskoj vladi i snažne poruke protiv korupcije.

Apelacioni sud odlučiće ove sedmice da li će podržati odluku Centralne izborne komisije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: