"Napori za dopremanje ruske pomoći"

Ministri spoljnih poslova Rusije i Nemačke saglasili su se da je neophodno uložiti sve napore da bi ruska humanitarna pomoć stigla u Ukrajinu.

Izvor: B92

Petak, 15.08.2014.

13:29

Default images

Sergej Lavrov i Frank-Valter Štajnmajer su u telefonskom razgovoru istakli važnost što hitnijeg rešavanja svih pitanja u vezi s ruskim humanitarnim konvojem.

Ukrajinska granična policija i carinici vrše inspekciju konvoja ruske humanitarne pomoći pre nego što konvoj uđe u Ukrajinu.

Portparol ukrajinske vojske Leonid Matjukin je izjavio da će konvoj posle inspekcije krenuti u Lugansk, ukrajinski grad pod kontrolom proruskih snaga.

Konvoj od oko 280 kamiona prenosi 2.000 tona humanitarne pomoći stanovništvu istočne Ukrajine, gde se vode okršaji između proruskih i ukrajinskih snaga.

Kijev i neki zapadni zvaničnici smatraju da bi konvoj mogao biti pokriće za ulazak ruske vojske na ukrajinsku teritoriju, što je Moskva opisala kao "apsurdno".

Humanitarni konvoj iz Rusije čeka kod granice Ukrajinom, a pojedini britanski mediji tvrde da su ruska oklopna vozila i vojni kamioni oko 22h prešli granicu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: