Šefovi diplomatija o ruskom konvoju

Ministri spoljnih poslova Rusije i Ukrajine, razgovarali su o ruskom humanitarnom konvoju koji se uputio ka istočnoj Ukrajini, saopštilo je rusko ministarstvo.

Izvor: B92

Četvrtak, 14.08.2014.

19:30

Default images

Telefonski razgovor šefova diplomatija dve zemlje, Sergeja Lavrova i Pavla Klimkina, bio je deo "konstantnih intenzivnih kontakata" između Rusije, Ukrajine i Međunarodnog komiteta Crvenog krsta, navodi se u saopštenju.

"Razgovarali su o praktičnim aspektima što brže realizacije inicijative da se obezbedi humanitarna pomoć stanovništvu jugoistočne Ukrajine", dodaje rusko Ministarstvo spoljnih poslova, prenosi Rojters.

Kako je ranije objavljeno, ruski humanitarni konvoj nastavio je jutros put ka Ukrajini i kreće se južnim putem koji vodi u grad Lugansk, koji je pod kontrolom proruskih aktivista.

Konvoj od oko 262 vozila bio je "parkiran" u vojnom skladištu u Voronježu na jugu Rusije od utorka uveče zbog neslaganja u vezi s tim kako i gde preći u Ukrajinu, javila je agencija AP.

Pomoć obuhvata generatore za struju, prehrambene proizvode, vodu, dečiju hranu, sanitetski materijal i vreće za spavanje.

U Kijevu sumnjaju da konvoj služi kao paravan za pokušaj tajne vojne akcije, prenose zapadne agencije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: