UKR:Na istoku ubijeno 3.500 vojnika

Oko 3.500 vojnika iz redova ukrajinskih vladinih snaga, koji su se borili na granici donjeckog regiona i Rusije je verovatno ubijeno.

Izvor: B92

Subota, 09.08.2014.

23:06

Default images

Ovaj podatak je danas saopštio neimenovani visoki zvaničnik ukrajinskog ministarstva odbrane.

"Imali smo 3.427 vojnika koji su vođeni kao nestali, ali oni su najverovatnije poginuli", izjavio je pomenuti zvaničnik, dodajući da po njegovom mišljenju nema šansi da je bilo ko od njih preživeo, prenosi Itar-tass.

Uprkos tvrdnjama ukrajinskih vojnika koji su uspeli da se probiju kroz obruč proruskih aktivista, da su oprema i oružje na bojištima u tom regionu uništeni, pomenuti zvaničnik ministarstva odbrane iznosi mišljenje da su izvesne količine teškog naoružanja, artiljerijskih sistema i vatrenog oružja neoštećene pale u ruke proruskih aktivista.

On navodi da je u poslednjih nedelju dana registrovano kretanje oklopljenih transportera i tenkovi sa ukrajinskim oznakama u pravcu Donjecka i Šahterska, što bi moglo da iskomplikuje situaciju na drugim frontovima.

Ukrajina je spremna da prihvati humanitarnu misiju u Lugansku, ali samo ukoliko nenaoružan međunarodni tim uđe u zemlju preko granica koje kontroliše Kijev, izjavio predsednik Petro Porošenko.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

79 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: