Nedelja, 03.08.2014.

15:50

"Osnova za bolju administraciju"

Kori Udovički izjavila da je najvažnije što je urađeno u prvih 100 dana vlade uspostavljanje institucionalne osnove da vlada upotrebi državnu administraciju.

Izvor: Tanjug

Default images

Ministarka državne uprave i lokalne samouprave je Tanjugu u Bačkom Gradištu, gde je predstavljeno prvih 100 dana rada vlade, rekla da je to ministarstvo uspostavilo Sekretarijat za javne politike, kao i da je pripremljen zakon o inspekcijskom nadzoru.

Kako je rekla, taj zakon će se uskoro naći na javnoj raspravi a njegovo sprovodjenje, ocenila je, biće veliki izazov, ali bi bio "i još veći da nije uspostavljen Sekretarijat za javne politike".

Zakon će regulisati rad inspekcija privrednih subjekata i njihovu koordinaciju.

"Ubuduće se ne može desiti da u jednu firmu dodju tri inspekcije istovremeno, a da u drugu ne dodju nijednom", rekla je Udovički.

Ona je navela da će biti potrebno godinu dana da se to uspostavi, ali da će, kad bude uspostavljen, promeniti privredni ambijent.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

21 h

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: