Nedelja, 03.08.2014.

12:31

Vesić: Novi budžet bez zaduživanja

Goran Vesić izjavio da je napravljen budžet bez novog zaduživanja, sa malim deficitom koji će koji će biti finansiran iz prodaje imovine.

Izvor: Tanjug

Default images

On je dodao da je najveći problem gradske vlasti veliki dug koji je zatekla.

Kako je saopštila Gradska uprava, gradski menadžer je rekao da je gradska vlast zadovoljna onim što je za prvih sto dana urađeno, kao i to to nije dovoljno dug period da se uradi puno stvari, ali je dovoljno da se pokaže u kom pravcu će se raditi.

''Naš prvi posao i najveći problem je ogroman dug koji smo zatekli, koji je veći od 1,1 milijardu evra, što je više od jednog i po našeg budžeta. Pokazali smo kojim putem ćemo ići, a to je put racionalnog trošenja novca, ozbiljne štedenje, ulaganja u razvojne projekte'', rekao je Vesić dodajući da će Grad sledeće godine morati da vrati više od 80 miliona evra dugovanja na ime kredita.

Ocenjujući da je u javnim preduzećima poboljšan menadžment, kao i da je u prvom polugodištu već zabeležen porast dobiti u ''Parking servisu'', ''Veletržnici'', ''Kombank areni'', ''Adi Ciganliji'', on je naveo da je gradska vlast uspela da olakša procedure u gradu i da stvorimo uslove da počne nešto da se gradi što će se tek u narednom periodu videti.

Vesić je istakao i da će Javna preduzeća pružati bolju uslugu, a da će novac koji zaradjuju ići u Skupštinu grada, podsećajući da je bilo slučajeva gde je svako preduzeće bilo feud za sebe.

''Sada smo sva javna preduzeća stavili u jedinstven sistem, a ukidanjem advokatskih, pi ar i konstalting usluga, prodajom automobila uštedeli smo više od dva miliona evra'', precizirao je Vesić.

Govoreći o izboru direktora gradskih javnih preduzeća, on je rekao da postoji komisija u kojoj je i predstavnik Stalne konferencije gradova i opština i da ima više od 270 kandidata za 20 preduzeća.

Navodeći da je Privremeni organ zatekao da gotovo ni jedan direktor nije imao pun mandat, on je istakao da su postavljeni vršioci dužnosti i da se sada raspisuju konkursi.

''Biraju se kandidati, rangira se lista i tri najbolja kandidata idu na Skupštinu grada, koja kao osnivač donosi konačnu odluku'', rekao je Vesić dodajući da je najvažnije da ljudi budu stručni, a ne da li su članovi stranke.

Kada je reč o rešavanju problema gradjana, Vesić je rekao da se svaki problem koji gradjani predoče beleži, a zapisnik se šalje Beokom servisu i u nadležni sekretarijat.

Kako je istakao, osim što mogu da dodju u Skupštinu grada, gradjani mogu u svakom trenutku da pozovu Beokom servis, a kao dobar primer saradnje naveo je otvaranje posebne linije u vezi sa radovima u Ulici vojvode Stepe.

On je naveo da je u Sekretarijatu za urbanizam i gradjevinske poslove uvedena elektronska uprava, što znači da svaki gradjanin koji podnese bilo kakav zahtev na sajtu može da prati u kojoj je fazi njegov zahtev i do kada će dobiti rešenje.

Vesić je rekao i da mora da se stane na put nelegalnoj gradnji, dodajući da su u proteklom periodu popisana sva aktivna gradilišta u Beogradu i da se 5. avgusta završava taj proces.

Gradski menadžer je govoreći o imovini grada istakao da je formirana Uprava za imovinu Skupštine grada, te da se prvi put popisuje sva gradska imovina.

''Došli smo do nekoliko objekata koje grad poseduje van granica Srbije, kao što je vila na Bledu, dva odmarališta na Hvaru, na Braču. Za septembar pripremamo prvi oglas u kome ćemo ponuditi na prodaju neku imovinu. Procenu vrši Uprava javnih prihoda grada Beograda'', rekao je Vesić dodajući da Beogradu fale uredjene fasade, više urbanih džepova, ali i više čistoće.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

22 h

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: