Petak, 18.07.2014.

09:53

Turska: Haos zbog ofanzive na Gazu

Turska policija vodenim topovima rasterivala demonstrante koji su bacali kamenice na izraelski konzulat u Istambulu iz protesta zbog kopnene ofanzive Izraela.

Izvor: Beta, Tanjug

Default images

Demonstranti su takodje bacali kamenice i mahali palestinskim zastavama pred izraelskom ambasadom u glavnom gradu Turske Ankari, polupavši prozre na zgradi.

Policija u Ankari nije intervenisala, prenosi AFP.

U Istambulu su demonstranti uzvikivali " Ubico, Izraelu izadji iz Palestine" i ispisali više parola na zidovima konzulata.

Davutoglu i Erdogan osuđuju ofanzivu Izraela

Ministar inostranih poslova Turske Ahmet Davutoglu žestoko je danas osudio izraelsku kopnenu invaziju na Gazu istakavši na svom Tviter nalogu da ona prerdstavlja ispit "savesti čovečanstva".

Davutoglu je pozvao na hitno održavanje sastanaka Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija, Saveta za ljudska prava UN i Organizacije islamske konferencije, preneo je AP.

I premijer Turske Redžep Tajip Erdogan žetsoko se usprotivio izraelskom bombardovanju Gaze rekavši da te operacije ugrožavaju napore da se poprave tursko-izraelski odnosi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: