Mentor sutra o doktoratu Malog

Profesor Ondrej Jaško, koji je bio mentor Siniše Malog, sutra predaje izveštaj o tome da li u disertaciji gradonačelnika Beograda ima delova koji su plagirani.

Izvor: B92

Utorak, 15.07.2014.

14:08

Default images

To je danas saopštio dekan Fakulteta organizacionih nauka (FON) Milan Martić.

Na sajtu Peščanika 9. jula objavljen je tekst u kojem se navodi da je 33 odsto ili više teksta doktorskog rada Siniše Malog, odbranjenog na FON-u, plagirano, a dekan FON-a odmah je naložio profesoru Ondreju Jašku da ispita da li ima takvih delova disertacije.

Martić je agenciji Beta rekao da će, na bazi izveštaja profesora Ondreja Jaška, sutra informisati Senat Univerziteta u Beogradu o disertaciji Malog.

Dekan je kazao da će Naučno-nastavno veće FON-a u petak, 18. jula razmatrati izveštaje profesora Ondreja Jaška i doneti odgovarajuće odluke.

Prema njegovim rečima, teoretski veće na sednici može da stane iza disertacije i odbaci navode sa sajta Peščanik, utvrdi da su delovi plagirani ili da formira nezavisnu komisiju koja će utvrditi da li je doktorat plagijat.

Mali je 2013. godine odbranio doktorsku tezu pod nazivom "Kreiranje vrednosti kroz proces restrukturiranja i privatizacije - teorijske koncepcije i iskustva Srbije" na FON-u, a članovi komisije bili su vanredni profesor FON-a Slađana Barjaktarević Rakočević i redovni profesor Ekonomskog fakulteta Dragan Đuričin.

Gradonačelnik je odbacio navode o plagijatu i dodao da "stoji iza svoje disertacije".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

50 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: