Ponedeljak, 07.07.2014.

15:54

Jak zemljotres pogodio Meksiko

Zemljotres magnitude 6,9 uzdrmao je pacifičku obalu i veliki deo južnog Meksika i Srednje Amerike.

Izvor: Beta

Default images

Prema prvim izveštajima najmanje dve osobe do sada su stradale, dok je više desetina kuća uništeno u Gvatemali.

Američki geološki zavod saopštio je da je zemljotres pogodio obalu Tihog okeana kod Puerto Madera, u blizini granice Gvatemale, 37 kilometara ispod površine zemlje. Dve osobe su poginule u San Markosu u Gvatemali, kada su se njihove kuće srušile.

U toj oblasti, u blizini granice s Meksikom, uništeno je najmanje 30 kuća, pokrenuta su kližišta i oboreni su električni vodovi, zbog čega je prekinuto i snabdevanje strujom u nekim delovima zemlje, navele su vlasti Gvatemale.

U meksičkom gradu Chapasu veliki broj ljudi, posle snažnog zemljotresa, u panici je izleteo na ulice, a radnici Crvenog krsta pružaju pomoć uplašenom stanovništvu.

Zemljotres se osetio širom južnog Meksika i čak do prestonice, ali za sada vlasti te zemlje nisu objavile preciznije podatke o povređenima niti šteti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Palo 600 ratnih aviona: Rusi se oglasili

Ruske trupe uništile su 600 ukrajinskih ratnih aviona i 1.300 višecevnih raketnih bacača od početka Specijalne vojne operacije u Ukrajini, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

20:30

16.5.2024.

1 d

Podeli: