Vučić 13. maja u Sarajevu

Premijer Aleksandar Vučić boraviće u poseti Bosni i Hercegovini 13. maja na poziv predsedavajućeg Saveta ministara BiH Vjekoslava Bevande.

Izvor: B92

Sreda, 07.05.2014.

17:15

Default images

Ovu informaciju potvrdio je danas član Predsedništva Bosne i Hercegovine Nebojša Radmanović, javila je agencija Fena.

Radmanović je, na konferencii za novinare nakon sednice Predsedništva, napomenuo da je premijer Srbije uvek dobrodošao u Bosnu i Hercegovinu i ocenio da je nepotrebno da njegov dolazak, kako je rekao, prate određene kontroverze.

"Čuli smo i da je predsedavajući Predsedništva BiH Bakir Izetbegović rekao da je Vučić dobrodošao u BiH iako nije uobičajeno da Predsedništvo poziva u posetu premijera neke zemlje. Neuobičajeno je i to što je ostavljen mali rok da bismo mogli da pripemimo posetu i razgovore s Vučićem", objasnio je Radmanović.

Dodao je da još nije poznato da li će se sva tri člana Predsedništva BiH susresti s Vučićem zavisno od obaveza, jer će poseta uslediti za pet dana.

Radmanović smatra da će ova poseta značiti korak napred u odnosima Srbije i Bosne i Hercegovine i korak ka dobroj saradnji dve zemlje, koja je u usponu u poslednje vreme.

Sarajevski mediji su preneli da će to biti jednodnevna poseta BiH, a ujedno je i prva Vučićeva poseta nekoj zemlji, od kada je izabran za premijera Srbije, posle vanrednih parlamentarnih izbora 16. marta ove godine.

Podseća se i da je Vučić ranije najavljivao da će njegova prva poseta kao premijera biti upravo Sarajevu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

37 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: