Plan za oslobađanje OEBS posmatrača

Ukrajinska vlada ima jasan plan za oslobađanje predstavnika vojne misije Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju koje su zarobili teroristi u Slavjansku.

Izvor: B92

Utorak, 29.04.2014.

14:27

Default images

Ukrajinska vlada ima jasan plan za oslobađanje predstavnika vojne misije OEBS-a koje su zarobili teroristi u Slavjansku, regionu Donjecka, saopštio je danas zamenik ministra spoljnih poslova Ukrajine Danilo Lubkivski.

"Mi smo smislili jasan plan za oslobađanje talaca", rekao je Lubkivski novinarima, a prenela ukrajinska agencija Ukrinform.

On je rekao da je plan urađen u kontaktima sa predstavnicima misije OEBS u Kijevu.

Lubkivski nije hteo da saopšti sta predviđa plan i dodao samo da on "uključuje brojne neophodne mere".

"Imamo jasnu viziju naših narednih konkretnih mera. Nadamo se da će taoci biti oslobođeni što pre", rekao je Lubkivski.

Generalni sekretar UN Ban Ki-mun oštro je juče osudio otmicu vojnih posmatrača u Ukrajini i zatražio da smesta i bezuslovno budu oslobođeni.

Posmatrački tim OEBS-a, koji su predvodili Nemci, putovao je kroz istočnu Ukrajinu kada su ih 25. aprila zarobili proruski separatisti, podsetio je AP.

Generalni sekretar UN je pozvao na hitnu deeskalaciju krize u Ukrajini i povratak duhu kompromisa kakav je pokazan na razgovorima u Ženevi 17. aprila.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: