Sreda, 19.03.2014.

21:48

Advokat: Šarić će negirati krivicu

Advokat narko-bosa Darka Šarića, Radoslav Bačević, izjavio za B92 da će njegov klijent negirati krivicu kada se u ponedeljak bude pojavio pred Specijalnim sudom

Izvor: B92, Večernje novosti

Default images

Povodom najava iz Tužilaštva za organizovani kriminal će ga tužilac prvo ispitati kako je izašao iz zemlje i ko mu je pomagao, sa ciljem da dođe do veza koje je imao u državnim institucijama, advokat Bačević kaže da ne zna zašto bi se Šarić sada o tome izjašnjavao.

"On treba da se izjasni na okolnosti krivičnog dela, da li je delo učinio ili nije. Pošto je bio u bekstvu, zbog toga je sada u pritvoru. Mi ne predlažemo sada ukidanje pritvora da bismo se o tome izjašnjavali, i nema nikakvog razloga da Darko Šarić odgovara na takva pitanja", ističe Bačević.

Bačević, međutim, navodi i da ulkoliko se takva pitanja nametnu u toku glavnog pretresa, Šarić će sigurno na njih odgovoriti.

S druge strane "Novosti" u sutrašnjem izdanju pišu da je narko-bos Darko ŠŠarić spreman da ispriča sve o svojim političkim i ekonomskim saučesnicima. Kako taj list navodi, on je "posebno ljut na dvojicu političara iz prethodne i aktuelne vlasti, za koje smatra da su ga 'prodali'".

"Novosti" pišu da ih je Šarić navodno pominjao i tokom jučerašnjeg leta od Podgorice do Beograda, ne krijući ozlojeđenost, kako se navodi, "za ono ššto su mu učinili“.

On je prethodno avionom sa švajcarskom zastavom, u vlasništvu firme iz Bazela, doleteo, iz Venecuele, navodi taj list.

Od Šarićevih iskaza se mnogo očekuje zbog političkih implikacija spominjanih u medijima, ali analitičari upozoravaju na mogućnost da javnost neće čuti mnogo toga.

Raznih implikacija u "slučaju Šarić" je bilo i pre i očekuje se da bi njegova predaja mogla da dovede do novih. Ipak, i kod predaje Milorada Ulemeka je najavljivano isto, ali do toga nije došlo.

Zato bi najinteresantnije moglo biti njegovo svedočenje u slučaju Branka Lazarevića, bivšeg šefa kabineta Ivice Dačića, o odavanju službene tajne.

Pored šverca više od pet i po tona kokaina Darko Šarić se sumnjiči i za pranje oko 22 miliona evra.

Radisavljević: Šarić može da napravi sporazum

Darko Šarić ne može da dobije status svedoka saradnika, ali može da sklopi sporazum o priznanju krivičnog dela. Takav predlog može da uputi Tužilaštvu preko svog advokata, ali sa druge strane i Tužilaštvo može to isto da mu predloži.

Miljko Radisavljević, tužilac za organizovani kriminal, u izjavi za "Novosti“ ističe da postoji mogućnost za sklapanje sporazuma, ali da u ovom trenutku o tome ne želi da govori.

"Mi još nismo čuli kako će se Darko Šarić braniti ", kaže Radisavljević. "Formalno-pravno gledano ta mogućnost postoji za svakog okrivljenog, pa i za njega".

Radisavljević napominje da niko iz Tužilaštva nije razgovarao sa Šarićem i da će njihov prvi kontakt biti u ponedeljak kada se nastavlja glavni pretres u postupku za trgovinu narkoticima. Pored toga, on će biti ispitan i kao svedok u predistražnom postupku koji se vodi protiv Branka Lazarevića i ostalih osumnjičenih za odavanje službene tajne.

Na pitanje da li postoje još neki krivični postupci u kojima bi Darko Šarić mogao da ima ulogu optuženog ili svedoka, Radisavljević odgovara:

"Dok se stvari ne konkretizuju, odnosno dok se ne okončaju pojedini predistražni postupci koji su u toku, o kojima bi on mogao da ima neka saznanja, ne želim ništa da govorim".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: