“SAD ne razmišljaju o Dejtonu-2“

Otpravnik poslova američke ambasade u BiH Nikolas Hil kaže da niko u Vašingtonu ne govori o Dejtonu-2 i ne misli da postojanje entiteta koči razvoj zemlje.

Izvor: B92

Utorak, 04.03.2014.

11:04

Default images

"Naš interes prema BiH nije oslabio i planiramo veći angažman da bismo ovu zemlju vratili na reformski put", rekao je Hil za banjalučki Glas Srpske.

On je ocenio da je situacija u BiH "jako loša", pre svega ekonomska situacija.

"Puno je frustracija javnosti. Nezaposlenost je između 40 i 50 odsto što je zastrašujuće visoko. Mislim da je to ono što se sada vidi na ulicama", kazao Hil.

Govoreći o optužbama predstavnika vlasti RS da neke nevladine organizacije u tom entitetu rade po nalogu stranaca i pokušavaju da izazovu demonstracije, američki diplomata je kazao da su "problemi s kojima se ljudi u ovoj zemlji suočavaju vrlo stvarni".

"To su visoka stopa nezaposlenosti, ekonomsko loše upravljanje i bilo kakvi navodi da su nevladine organizacije iskoordinisane sa naše strane i da neke nevladine organizacije mi plaćamo i sponzorišemo, nemaju nikakve osnove", istakao je Hil.

Prema njegovim rečima, optuživati SAD ili nevladine organizacije je "još jedan način da se odvuče pažnja sa stvari na koje se treba fokusirati".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: