SAD spremaju sankcije Rusiji

Američki Senat saopštio da bi ukoliko je tačno da je Rusija zapretila silom ukrajinskoj vojsci, to predstavljalo eskalaciju nasilja za koju je odgovorna Moskva.

Izvor: B92

Ponedeljak, 03.03.2014.

20:07

Default images

Senat razmatra sankcije protiv ruskih banaka, uključujući zamrzavanje imovine ruskih javnih institucija i privatnih investitora, kao zabranu putovanja ruskih državljana zbog situacije u Ukrajini.

Senator Kris Marfi izjavio je da američke sankcije ne mogu imati pun efekat ukoliko se njima ne pridruže i zemlje Evrope, prenela je agencija Rojters.

Portaprol Stej departmenta Džen Psaki izjavila je da SAD trenutno priprema sankcije protiv Moskve, kao i da Vašington ima “širok izbor na raspolaganju”.

Ruska Crnomorska flota na Krimu negirala je informacije da je ukrajinskim vojnicima u bazama na Krimu postavila ultimatum o predaji, nazivajući takve tvrdnje "besmislenim".

Predstavnik ruskih snaga kazao je da su "navikli na svakodnevne optužbe o korišćenju sile protiv ukrajinskih snaga, ali da napori da se izazove sukob neće uspeti", prenela je agencija Interfaks.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: