Srpski srednjoškolci o holokaustu

Srpski srednjoškolci predstavili su večeras svoje video zapise posvećene žrtvama holokausta i genocida na prostoru Srbije "Da se nikada ne zaboravi".

Izvor: B92

Četvrtak, 30.01.2014.

20:22

Default images

Skupu, koji je otvorio ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Tomislav Jovanović, prisustvovali su ambasadori Sjedinjenih Američkih Država i Izraela, Majkl Kirbi i Josef Levi, predstavnici jevrejske zajednice u Beogradu, prijatelji i učenici muzičke škole "Stanković".

"Oduzeti nekome život zato što drugačije misli, zato što je druge vere ili boje kože, nespojivo je sa ljudskim rodom, posebno kada se zbog toga sprovede akcija da se uništi jevrejski narod koji je utemeljio savremenu civilizaciju", poručio je Jovanović otvarajući skup.

On je učenicima zahvalio što su svojim istraživanjem i video zapisima učinili da holokaust na prostoru današnje Srbije ostane u trajnom sećanju.

"Moderna istorija srpskog naroda veoma je povezana sa istorijiom jevrejskog naroda, jer je mnogo jevrejskih intelektualaca dalo veliki doprinos Srbiji", rekao je Jovanović i naglasio da je ponosan što među prijateljima i srodnicima ima i pripadnika jevrejskog naroda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: