Tijanin novac za opremu i kadar

Ministarka zdravlja Slavica Đukuić Dejanović izjavila da su roditelji Tijane Ognjanović odlučili da novac od njenog lečenja daju Institutu za majku i dete.

Izvor: B92

Četvrtak, 26.12.2013.

15:12

Default images

Đukić Dejanovićeva nije želela da komentariše odluku Tijaninih roditelja jer, kako kaže, "to je njihovo pravo".

Ministarka je na konferenciji za novinare u Vladi Srbije rekla da je juče razgovarala sa roditeljima male Tijane Ognjanović, kao i da je u pripremi za taj razgovor konsultovala republičke stručne komisije koje se bave pitanjem dece, zatim dečje ustanove, bolnicu u Tiršovoj i Institut za majku i dete, da oni daju predloge po prioritetima gde novac treba da ide.

Prema informacijama iz Ministarstva zdravlja, republičke stručne komisije dale su različite predloge kao što su nabavka opreme, lekova, ali su Institut za majku i dete i Tiršova prosledili i spisak mališana kojima je potrebno lečenje u inostranstvu, ali zbog nedostatka novca ne mogu da odu.

Ministarka je objasnila da su roditelji izneli svoju odluku da novac daju za adaptaciju prostora u Institutu za majku i dete, za njegovo opremanje i edukaciju kadra.

"Njihova je odluka da se opremi prostor, kako bi deca koja se vrate nakon transplantacije organa iz svetskih centara imala najbolje moguće uslove. Oni imaju neograničeno poverenje u lekare Instituta za majku i dete i žele da ulaže u prostor, opremu i kadar te institucije", rekla je ministarka zdravlja.

Za lečenje male Tijane Ognjanović u Hjustonu pokrenuta je velika humanitarna akciji u kojoj je prikupljeno 2,5 miliona evra.

Mala Tijana nije dočekala transplantaciju, a od njenog lečenja preostalo je 1,6 miliona evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

41 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: