U Sloveniji osnovana nova stranka

U Ljubljani je danas osnovana nova politička stranka nazvana "Solidarnost - za pravedno društvo".

Izvor: B92

Subota, 14.12.2013.

16:48

Default images

Stranku su osnovala tri pokreta, a vode je profesorka Filozofskog fakulteta u Ljubljani Marina Tavčar Krajnc, predstavnik pokreta Sveslovenački ustanak Uroš Lubej i predstavnik Odbora za pravedno i solidarno društvo Damjan Mandelc.

"Nismo idealisti, koji bi hteli skidati zvezde sa neba, ali možemo realno i stručno oceniti šta je loše u državi", rekla je danas na osnivačkom kongresu stranke Marina Tavčar Krajnc, koja je između ostalog naglasila da je posle godine ljutnje, nade i rušenja, sada nastupilo vreme udruživanja.

Ona je kazala da nova stranka neće biti "koalicija crvenih, crnih ili žutih", već koalicija solidarnih, koja politiku želi da vrati ljudima, i da vlast nije njihov cilj.

Damjan Mandelc je izrazio nadu da će sadašnjoj političkoj eliti narod na narednim izborima ispisati presudu, jer je dosta bilo ponižavanja.

Program stranke je koordinirao bivši ministar zdravlja Dušan Keber, a uvodni govor poznati slovenački istoričar Jože Pirjevec.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: