Subota, 07.12.2013.

16:35

Dinkić: Lažne afere udbaških metoda

Lider Ujedinjenih regiona Srbije Mlađan Dinkić izjavio je na sednici Glavnog odbora ove stranke u Trsteniku da u Srbiji nikada nije bilo više lažnih afera.

Izvor: Tanjug

Default images

On je dodao da se pojedinci koriste "udbaškim metodama" najnižeg ranga.

"Ne znam ko sve to smišlja, ali se narodu smišljaju potpune nebuloze. Izmislili su da sam se pre 12 godina udružio s (Alfredom) Guzenbauerom, Sstros Kanom i (Frankom) Fratinijem, da smo skovali pakleni plan i pronašli 17 milijardi evra na Kipru. To je pola celog BDP-a Srbije danas", rekao je Dinkić.

"Da su onda taj novac iskoristili Norvežani iz Telenora da ga peru kada su kupovali Mobtel, a sada ga Arapi peru kada su ušli u Er Srbiju. Sva ta tri savetnika su sada savetnici prvog potpredsednika Vlade Aleksandra Vučića, a po Kipru smo nas četvorica ordinirali 12 godina i prali novac. Da li je to normalno?", upitao se Dinkić u punoj sali pristalica URS-a u Domu kulture u Trsteniku.

Dinkić je na sednici Glavnog odbora URS-a rekao da neko hoće istragama prošlosti, vraćajući se deceniju unazad, umesto policije i tužilaštva, da sakrije sadašnjost koja nije nimalo lepa.

"Sve bi to bilo smešno da iza svega toga ozbiljno nije stao savetnik predsednika Srbije, koji je pustio Domagoja Margetića koji je u Hrvatskoj osuđivan, i sponzorisao ga da priča nebuloze o aferama u kojima sam ja kao učestvovao", rekao je Dinkić, dodajući da je stanje politici u Srbiji haotično, a u društvu potpuno konfuzno.

On je izjavio da sadašnja vlast u Srbiji u poslednjih šest meseci nije ugovorila nijednu investiciju, da su i oni koji su hteli da ulažu oterani iz Srbije, i naglasio da je u Srbiji trenutno, "raspad sistema".

"Japanska Takata je htela da uđe u auto-industriju, Belorusi su hteli da uđu u Prvu petroletku u Trsteniku, Fabrike vagona stoje po Srbiji i čekaju da ih se neko seti, Mišelin iz Pirota koji želi da uveća proizvodnju, umesto da ide kod ministra privrede, žali se Tomislavu Nikoliću”, rekao je Dinkić, dodajucji da su mu se iz Gorenja takođe žalili.

Dinkić je okupljnim članovima GO URS-a, rekao da nije dovoljno da se privredni rast u Srbiji zasniva samo na poljoprivredi i autoindustriji.

“Agrarni budžet treba povećati. U Centralnoj Srbiji subvencije poljoprivrednicima treba da budu veće 50 odsto nego u Vojvodini, a mladima na selu treba da se odobravaju daleko veće subvencuje", rekao je Dinkić.

On je čestitao gradonačelniku Kragujevca Veroljubu Stevanoviću, zbog načina na koji se odbranio od političkog pritiska u Kragujevcu.

Funkcioner URS-a Predrag Marković predstavio je set predloga novih zakona koji će bitu upućeni Skupštini Srbije na razmatranje.

Prvi predlog se odnosi na Zakon o izborima, gde bi prema ideji URS-a trebalo da se dve trećine odbornika bira u svojim izbornim jedinicama, neposredno, a jedna trećina proprocionalno.

“Gradonačelnik mora da se bira neposrednim putem, a odbornici treba da se biraju po imenu i prezimenu, jer kada glasate za tog i tog odbornika, onda znate kome treba da se obratite. Predložićemo izmene Zakona o teritorijalnoj organizaciji i Zakona o naknadama za korišćenje javnih dobara”, rekao je Marković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

42 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: