Ivanović: Ponoviti izbore

Kandidat za gradonačelnika Kosovske Mitrovice SDP Oliver Ivanović kaže da su incidenti koji su obeležili izbore na severu Kosova poltičko nasilje i vandalizam.

Izvor: B92

Ponedeljak, 04.11.2013.

08:52

Default images

Ivanović smatra da bi najbolje rešenje bilo da se izbori ponove, ali u dogledno vreme.

On je za Radio-televiziju Srbije (RTS) kazao da očekuje da će izbori biti poništeni ne samo u Kosovskoj Mitrovici, već i u Leposaviću, Zubinom Potoku i Gračanici, pošto su posmatrači napustili biračka mesta dva sata pre zatvaranja.

"Ja očekujem da će to biti ishod, mada sa žaljenjem mogu da konstatujem da smo mi izgubili te izbore", rekao je Ivanović.

Ivanović je rekao i da je četiri nedelje kratak rok za održavanje ponovljenih izbora na severu Kosova i da je potrebno da prođe više vremena kako bi izbori bili demokratski.

Prema njegovim rečima, izlaznost u Kosovskoj Mitrovici je bila niska i kao posledicu to bi imalo da "Srbima upravlja Albanac".

Ivanović je dodao da to nije logično, jer Albanac kao gradonačelnik ne bi mogao da počne da radi.

On je ukazao da su incidenti posledica loše pripremljenih izbora i da je neophodno uključivanje sve tri strane (Beograda, Prištine i međunarodne zajednice) kako bi se problemi rešili.

Lokalne izbore na Kosovu juče su osim neregularnosti na koje su ukazivali birači, obeležili i incidenti kada su oko 17 sati na tri glasačka mesta sa severu upali maskirani ljudi na birališta.

Oni su tukli ljude koji su se tamo zateklii i razbijali biračke kutije.

Krstimir Pantić, kandidat liste "Srpska", koju podržava Vlada Srbije, optužio je poslanika DSS Marka Jakšića da stoji iza nereda. DSS je odbacila te optužbe.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

48 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: