Nedelja, 03.11.2013.

10:07

Zaustavljeni autobusi na Jarinju

Predstavnik Kancelarije za KiM Aleksnadar Erc rekao je da je nekoliko autobusa iz Niša sa građanima koji su krenuli na glasanje zaustavljeno na Jarniju.

Izvor: Beta, RTS

Default images

On je za RTS rekao da putnici izlaze iz autobusa i peške, jedan po jedan, prelaze granicu.

"Pet autobusa je vraćeno sa prelaza Merdare i onda su oni preko Kopaonika probali da udju na Kosovo preko prelaza Jarinje, ali su zaustavljeni", rekao je Erac.

Dodao je da očekuje da iz Leposavića krene autobus koji će ih potom od Jarinja prevesti do glasačkih mesta.

Do šest sati jutros, prema njegovim rečima policija Kosova je propustial šest autobusa - dva iz Smedereva i četiri iz Kraljeva.

"Na prelazu Merdare od tokom noći nije prošao ni jedan autobus", dodao je Erc.

Izveštaču Tanjuga su pripadnici policije nezvanično rekli da kosovske vlasti na ovom prelazu zadržavaju autobuse oko sat vremena, ali da birači nisu hteli da čekaju i prešli su peške.

Portparol policije Kosova Brahim Sadriju rekao je, za list "Zeri", da se gradjanima Srbije dozvoljava da ulaze na Kosovo posle njihove verifikacije.

"Ne možemo da kažemo da odobravamo ulazak autobusa, nego samo glasača posle njihove verifikacije", rekao je Sadriju.

Prema njegovim rečima, odlaganje se interpretira kao blokada ali to nije tako.

"Mi njih nismo vratili nego ih verifikujemo da li su glasači ili ne. To uzima malo vremena", rekao je portparol Kosovske policije za Zeri.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Palo 600 ratnih aviona: Rusi se oglasili

Ruske trupe uništile su 600 ukrajinskih ratnih aviona i 1.300 višecevnih raketnih bacača od početka Specijalne vojne operacije u Ukrajini, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

20:30

16.5.2024.

1 d

Podeli: