Počinje savetovanje sudova

Godišnje savetovanje sudova u Srbiji "Sudijski dani 2013" počinje u Vrnjačkoj Banji u organizaciji Vrhovnog kasacionog suda.

Izvor: B92

Ponedeljak, 07.10.2013.

09:15

Default images

Najviši pravosudni zvaničnici među kojima će biti ministar pravde Nikola Selaković, vršilac funkcije predsednika VKS Dragomir Milojević, kao i predsednici svih sudova u Srbiji, posvetiće posebnu pažnju pitanjima iz reforme pravosuđa i pitanju nove mreže sudova, raspoređivanju sudija, kao i postupanju sudova i tužilaca u tužilačkoj istrazi koja je počela da se primenjuje od 1. oktobra.

Prvog dana savetovanja nakon plenarnog zasedanja, krivična i građanska odeljenja sudova nastaviće rad po sekcijama iz svojih oblasti.

Drugog dana savetovanja predsednik VKS održaće sastanak sa vršiocima funkcija predsednika sudova u Srbiji. Teme ovogodišnjeg savetovanja, koje se završava u sredu 9. oktobra posvećene su stanju u pravosuđu, aktuelnim pitanjima iz sudske prakse i zakonima i njihovoj primeni.

Tokom tri dana sudije osnovnih, viših, apelacionih sudova, kao i kasacionog suda predstaviće svoje referate o pomenutim temama i otvoriti stručnu raspravu o njima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: