SNS umesto DS na vlasti u Kikindi

Novu skupštinsku većinu u Kikindi od danas čini koalicija predvođena SNS-om, dok će u opoziciji biti dosadašnji nosioci vlasti iz DS i LSV.

Izvor: B92

Petak, 13.09.2013.

16:40

Default images

Pored SNS-a, novu većinu čine i odbornici Socijalističke partije Srbije, Demokratske stranke Srbije i saveza vojvođanskih Mađara.

Jedno glasanje i kikndska vlast je pala. Do juče je navodno odnos snaga bio 19:19, a verovalo se da će presuditi glas Marinka Tomića odbornika Jedinstvene Srbije. I pre glasanja, on je odlučio da će podržati naprednjake, ali, kako kaže, bez ucena i pretnji.

"Pretnji nije bilo jer da mi je neko pretio ja bih prešao na drugu stranu. Šalim se, ali stvarni nikakvih pretnji i ucena nije bilo. To je moja odluka i ja sam tako rešio. Ja sam razgovrao i sa mojim predsednikom Draganom Markovićem Palmom", kaže Tomić.

Međutim, možda i na iznenađenje demokrata, za novu većinu glasala su 23 odbornika, odnosno troje iz njihovih redova. Izvesno je da je dvoje iz Saveza vojvođanskih Mađara, ali se postavlja pitane ko je treći. "Imali smo odbrnika iz LSV koji je sada u dresu SNS, potpisao je inicijativu za smenu predsednice skupštine. Ko je još od odbronika u međuvremenu promenio stranački dres pokazaće naredni dani", kaže Dragan Stojanović iz DS.

Upravo smenjena predsednica skupštine, Đurđina Jerinikić iz LSV kaže da poštuje volju odbornika i da je ponosna što je u periodu od godinu dana, koliko je obavljala funkciju predsednice skupštine, rad loklanog parlamenta podignut na jedan viši nivo.

Novi predsednik Skupštine opštine Kikinda stiže iz republičkog parlamenta. Pavle Markov je već prvog dana ima spremno obećanje za sugrađane.

"Kikinda je u veoma teškom stanju, možda i u najtežem u svojoj istoriji, što znači da će biti veoma puno posla, a na nama je da pokažemo i opravdamo poverenje građana. Ukratko, mogu reći da ćemo prevrnuti svaki kamen ovog grada i da ćemo pokušati da ovaj grad izbavimo iz ove krize u kojoj već nekolko godina tavori", kaže Markov.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: