U 17 sati najtoplija Ćuprija

U Srbiji je danas u 17 časova najtoplije bilo u Ćupriji, gde je izmereno 36 stepeni. U Beogradu izmereno 34 stepena.

Izvor: B92

Ponedeljak, 05.08.2013.

17:57

Default images

Samo stepen niža temperatura - 35 stepeni - bila je na Paliću, u Kragujevcu, Zrenjaninu, Velikom Gradištu, Negotinu, Kruševcu, Kraljevu i Leskovcu.

U Požegi, Zaječaru, Somboru, Novom Sadu, Kikindi, Loznici, Valjevu, Beogradu, Kragujevcu, Smederevskoj Palanci i Nišu izmereno je 34 stepena, objavljeno je na sajtu Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ), koji navodi da je u gradskim sredinama subjektivni osećaj temperature veći za jedan do pet stepeni.

U Vranju, Sremskoj Mitrovici, Kuršumliji i Banatskim Karlovcima izmereno je 33 stepena, u Dimitrovgradu 32, na Zlatiboru 30, u Sjenici i na Crnom vrhu 27, a najsvežije je bilo na Kopaoniku, gde je temperatura vazduha iznosila 22 stepena.

U Srbiji će sutra biti sunčano i veoma toplo sa najvišom dnevnom temperaturom do 38 stepeni, a veoma toplo vreme očekuje se i do petka 9. avgusta, saopštio je ranije danas RHMZ.

Vetar će u Srbiji sutra biti slab, promenljivog pravca. Jutarnja temperatura iznosiće od 16 do 23, a najviša dnevna od 35 do 38 stepeni.

I u Beogradu će sutra biti sunčano i veoma toplo. Vetar će biti slab, promenljivog pravca.

Jutarnja temperatura iznosiće 23, a najviša dnevna 36 stepeni.

U Srbiji će do petka 9. avgusta biti veoma toplo, sa maksimalnom temperaturom znatno iznad proseka - u većini mesta od 35 do 40 stepeni.

Prema izgledima vremena za sedam dana, od utorka 13. avgusta, do petka će biti sunčano i veoma toplo sa temperaturom znatno iznad prosečnih vrednosti, od 36 do 40 stepeni, a u petak posle podne i uveče, uz lokalni razvoj oblačnosti, mogući su pljuskovi sa grmljavinom najpre na severu i zapadu.

Za vikend i početkom naredne sedmice očekuje se nestabilno i svežije, sa ređom pojavom pljuskova i grmljavina, a temperatura u većini mesta iznosiće oko 30 stepeni.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: