Direktorka Tifanija krala dijamante

Bivša direktorka u kompaniji Tifani ukrala je dijamante i drugi nakit iz sedišta kompanije na Menhetnu i preprodala ih za više od 1,3 miliona dolara.

Izvor: B92

Utorak, 02.07.2013.

21:59

Default images

Ingrid Lederhas-Okun uhapšena je danas u svojoj kući u saveznoj državi u Konektiketu, a za sada je suočena s optužbama na federalnom sudu za prevare u vezi s poštanskim saobraćajem i prenosom ukradene imovine preko granica saveznih država.

Ona je kao potpredsednica za razvoj proizvoda imala ovlašćenja da iznosi nakit iz Tifanija kako bi kod potencijalnih proizvođača odredila troškove proizvodnje.

Vlasti navode da je Tifani, pošto ga je Lederhas-Okun napustila u februaru, otkrio da je iznela 164 predmeta koje nikada nije vratila.

Prema tužbi, među ukradenim nakitom su bile "brojne dijamantske narukvice u 18-karatnom zlatu, dijamantsko prstenje u platini, minđuše s dragocenim kamenjem u 18-karatnom zlatu, i platinijumski i dijamantski medaljoni".

Lederhas-Okun je navela da je nešto od tog nakita ostavila u Tifaniju, dok je deo izgubljen ili uništen, navodi se u tužbi, ali i dodaje da je istraga ustanovila da je ona preprodala dragocenu robu neidentifikovanom međunarodnom trgovcu za više od 1,3 miliona dolara.

U tužbi se navodi da bankovni izvodi pokazuju da je od janaura 2011. taj trgovac napisao 75 čekova na nju ili njenog supruga u iznosima do 47.400 dolara.

Takođe se navodi da su istražitelji pronašli formulare koje je potpisala Lederhas-Okun u kojima se navodi da u ti predmeti njena lična imovina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: