"EK stoji uz Srbiju na putu ka EU"

Predsednik Evropske komisije Žoze Manuel Barozo izrazio je nadu da će Srbija u petak dobiti dobre vesti o početku pristupnih pregovora sa EU.

Izvor: B92

Sreda, 26.06.2013.

00:31

Default images

On je poručio da Evropska komisija stoji uz Srbiju na njenom evropskom putu.

"Nadam se da će na Evropskom savetu biti dobrih vesti za Srbiju", rekao je Barozo na zajedničkoj konferenciji za novinare s premijerom Srbije Ivicom Dačićem.

Otvaranje pregovora sa Srbijom je, prema njegovim rečima, istorijska odluka i za Srbiju i za Evropu.

Barozo je napomenuo da Srbija mora da nastavi da sprovodi sporazum s Prištinom, kao i da sprovodi unutrašnje reforme, prvenstveno u oblasti vladavine prava.

"Moja poruka vama i narodu Srbije, uoči veoma dobre i istorijske odluke, jasna je - Evropska komisija stoji uz Srbiju na njenom evropskom putu", poručio je Barozo.

Dačić se danas u okviru službene posete Briselu sastao sa visokom predstavnicom EU za spoljnu politiku Ketrin Ešton i potpredsednikom Evropske komisije za međuinstitucionalne odnose i javnu upravu Marošem Šefčovićem.

Posle sastanka Barozom Dačić će se sastati sa više evropskih komesara: evropskim komesarom zaduženim za zapošljavanje, socijalna pitanja i inkluziju Laslom Andorom, komesarkom EU za preduzimanje akcija u vezi sa klimatskim promenama Koni Hedegard, evropskom komesarkom za međunarodnu saradnju, humanitarnu pomoć i reagovanje na krizne situacije Kristalinom Georgievom, evropskim komesarom za razvoj Andrisom Piebalgsom i evropskom komesarkom za ribarstvo i pomorstvo Marijom Damanaki.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: