Obama u Oklahomi u nedelju

Američki predsednik Barak Obama posetiće u nedelju Oklahomu da bi se upoznao sa stanjem na terenu nakon naleta snažnog tornada.

Izvor: B92

Četvrtak, 23.05.2013.

08:17

Default images

U tornadu koji je početkom ove sedmice pogodio centralni deo te američke države, umrlo je 24 ljudi, među njima devetoro dece.

Obama će tokom posete imati i susrete sa građanima čije su kuće uništene i koji su žrtve velike vremenske nepogode, saopštila je Bela kuća.

Predsednik SAD je u proteklih nekoliko meseci u svojstvu vrhovnog komandanta, posetio više mesta koja su bila poprišta prirodnih nepogoda ili velikih ljudskih zločina.

On je nakon uragana Sendi bio u Nju Džersiju, da bi sledećeg meseca posetio gradić Njuton u Konektikatu gde se dogodila tragedija u osnovnoj školi kada je 27 ljudi ubijeno, među kojima 20 dece. Takođe, Obama je posetio i Boston nakon prošlomesečnog bombaškog napada, kao i Teksas nakon velike eksplozije u azotari.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: