Sirija: Avioni gađali pobunjenike

Sirijski avioni gađali su jedinice pobunjeničkih boraca duž granice sa Turskom, ali većina žrtava i na desetine ranjenih su civili, tvrde sirijski aktivisti.

Izvor: B92

Utorak, 30.04.2013.

18:42

Default images

Kako su saopštili, stradali su civili koji su se našli na graničnom prelazu i mrtvo je najmanje petoro ljudi.

Među poginulima je jedna 18-mesečna beba i dve tinejdžerke, dok je najmanje 15 ranjenih prebačeno u bolnicu u blizini granice na sirijskoj strani.

Ostali ranjeni, od kojih mnogi u kritičnom stanju, odvedeni su u bolnice u turskim gradovima Rejhanli i Antakija, preneo je Rojters.

"Ovo je bio najbliži vazdušni napad koji smo imali uz (sirijsko-tursku) granicu. Granica se smatrala ranije kao sigurno utočište", naveo je jedan od sirijskih aktivista.

Na meti napada su bili objekti koji pripadaju borbenoj jedinici Ahrar al Šam - salafističkoj islamističkoj pobunjeničkoj brigadi koja se bori na strani sirijskih pobunjenika na rušenju režima sirijskog predsednika Bašara al Asada.

Jedan turski humanitarac tvrdi da su avioni gađali i civile, kao i skladište u kome je bila humanitarna pomoć za ugrožene.

"Meta je, kako je izgledal,o bio Ahrar al Šam, ali većina borbenih brigada se nalazi na i oko graničnog prelaza i nemoguće je gađati ih bez ugrožavanja civila", naveo je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: