KiM: Pojačana dežurstva zbog ROSU

Predstavnici kriznih štabova četiri srpske opštine na KiM uvode pojačano dežurstvo na mogućim rizičnim lokacijama zbog intenzivnog prisustva i kretanja Rosu.

Izvor: B92

Petak, 12.04.2013.

22:44

Default images

Predsednik Opštine Leposavić Dragiša Vasić koji je i komandir tamošnjeg Kriznog štaba, kazao je da je poslednjih dana primećeno intenzivnije kretanje specijalnih jedinica Rosu, što izaziva dodatnu zabrinutost žitelja.

Oni "vozilima patroliraju duž magistralnih puteva što Srbi vide kao provokaciju i mogućnost za ponovni upad te interventne jedinice koja je silom u julu 2011. godine pokušala da zauzme sever", rekao je Vasić.

On je ponovio da Srbi "ni po koju cenu" neće prihvatiti integraciju u sistem kosovske vlasti.

Vasić je procenio da bi pokušaj nasilne integracije mogao da poprimi "šire razmere sa nesagledivim posledicama" i ukazao da u tom slučaju niko neće moći da kontroliše narod.

On je, međutim, izrazio nadu da se međunarodne bezbednosne strukture, a pre svih Kfor, poštujući mandata koji im je poveren na osnovu Rezolucije 1244 Saveta bezbednosti UN, neće staviti na stranu kosovskih institucija, kao 2004. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

50 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: