Vujanović: Moja pobeda je čista

Predsednički kandidat Filip Vujanović kaže da je njegova pobeda "čista" i da je on ranije proglasio svoju pobedu, nakon što se uverio u tačnost rezultata.

Izvor: B92

Ponedeljak, 08.04.2013.

00:51

Default images

Vujanović je, u drugom obraćanju svojim pristalicama, u zgradi Demokratske partije socijalista (DPS), kazao da treba sačekati rezultat koji će objaviti Državna izborna komisija (DIK), pošto se, kako je objasnio, njegova pobeda osporava od izbornog štaba protivkandidata Miodraga Lekića.

Prema rečima Vujanovića, DIK će "osvedočiti" izborni rezultat koji je on ranije saopštio, da je na današnjim izborima dobio poverenje 51,3 odsto birača, a Lekić 48,7 odsto.

Predsednik DPS, čiji je Vujanović bio kandidat, Milo Đukanović rekao je da je pobeda predsedničkog kandidata te stranke proglašena nakon "vrlo preciznog prebrojavanja glasova na svakom biračkom mestu".

Đukanović je izrazio uverenje da će i DIK "do u nijansu" potvrditi rezultat koji je ranije saopštio Vujanović.

On je Vujanovićev izborni rezultat označio kao "veliku pobedu", jer je, kako je objasnio, ostvarena u okolnostima kada se protiv kandidata DPS udružila praktično cela opozicija "čija je jedina tačka homogenizacije animozitet" prema vladajućoj stranci.

Đukanović je kazao da je Vujanovićeva pobeda "velika" i zbog ekonomske krize u kojoj su građani nezadovoljni, ali i zbog toga što kandidatu DPS podršku nije pružila Socijaldemokratska partija, njen koalicioni partner.

Prema rečima Đukanovića, pokazalo se da se SDP "veoma aktivno" i "žestokom destrukcijom" postavio u protivljenju Vujanoviću.

Đukanović je rekao da je rezultat koji je na izborima ostvario Miodrag Lekić "respektabilan". Predsednik DPS pozvao je i Vujanovićeve i Lekićeve pristalice da se racionalno ponašaju nakon saopštavanja izbornog rezultata.

Đukanović je rekao da nema razloga za strahovanja i da je Crna Gora u stanju da garantuje pravnu stabilnost, te da neće dozvoliti eventualne pokušaje destabilizacije prilika u zemlji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: