Petak, 05.04.2013.

18:08

Potres kod Rusije, Kine i S. Koreje

Jak potres magnitude 6,2 stepena dogodio se u 13.00 po zapadnoevropskom vremenu u istočnoj Rusiji, u blizini tromeđe s Kinom i Severnom Korejom.

Izvor: Beta

Default images

Epicentar zemljotresa, na velikoj dubini od 561 kilometra, bio je jugozapadno od Vladivostoka, kod grada Zarubino u Rusiji.

To je i 63 kilometra od grada Hunčuna u Kini i 600 kilometara severoistočno od Pjongjanga, glavnog grada Severne Koreje, kaže američki institut.

Nema izveštaja o šteti. Zemljotres magnitude 6,1 stepen zabeležen je prošlog meseca na krajnjem istoku Rusije. Jači potres, od 6,9 stepeni dogodio se februara u istoj oblasti ruskog priobalja Tihog okeana, ali u tom slabo naseljenom delu Rusije nije bilo štete.

Ruski arhipelag, između Ohotskog mora i Tihog okeana, jedna je od seizmički najaktivnijih oblasti sveta, kaže USGS. U tom arhipelagu se od 1900. godine dogodilo sedam velikih zemljotresa - magnitude 8,3 stepena ili veće.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: