Pastor:Nema razloga za izbore u APV

Predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor izjavio je da u ovom trenutku ne postoji nijedan razlog za nove izbore u Vojvodini.

Izvor: Tanjug, Veèernje novosti

Sreda, 06.02.2013.

23:24

Default images

On je rekao da gotovo dvotrećinsku većinu DS, SVM i LSV ne mogu da ugroze dopunski izbori za tri poslanika, koji će biti ovog meseca.

Pastor je rekao "Novostima" da se mesecima već govori o "navodnim malverzacijama u Razvojnoj banci Vojvodine (RBV) i Fondu za kapitalna ulaganja" i da misli da već jednom to mora da se raščisti.

Država treba da kaže da li se nešto nezakonito dogodilo u RBV dok je još bila "Metals banka" ili tek pošto ju je preuzela pokrajina, istakao je on.

Ako bi se optužbe o malverzacijama pokazale tačnim, to bi sigurno uzdrmalo političku situaciju u Vojvodini, rekao je Pastor, dodavši da takav scenario može samo teoretski da zamisli.

Upitan da li ga plaši da će Republika naći neku "pukotinu" u Statutu da bi uticala na raspisivanje izbora u pokrajini, Pastor je odgovorio da ne može.

"To je ovlašćenje koje je zaokružio Statut (Vojvodine), a Statut je izglasala Narodna skupština", rekao je Pastor.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: