Aligrudić predsednik komiteta PS SE

Potpredsednik DSS Miloš Aligrudić izabran je za predsednika Potkomiteta za spoljne poslove Saveta Evrope u Strazburu, saopštila je Demokratska stranka Srbije.

Izvor: B92

Utorak, 22.01.2013.

12:40

Default images

Aligrudić je do sada bio potpredsednik tog Potkomiteta u tri mandata, navodi se u saopštenju.

Potkomitet je jedino telo Saveta Evrope koje se bavi odnosom SE i drugih međunarodnih organizacija, navodi se u saopštenju.

A potpredsednica Demokratske stranke (DS) Nataša Vučković izabrana je za predsednicu Komiteta za poslovnik i procedure Parlamentarne skupštine Saveta Evrope, saopštio je DS.

Zadatak Komiteta je da se stara o primeni Poslovnika PS SE, daje mišljenje o proceduralnim pitanjima, odlučuje o pravima i obavezama parlamentaraca i nadzire funkcionisanje svih skupštinskih komiteta.

"Izbor za predsednika Komiteta je veliki izazov, ali i prilika da se dodatno doprinese ne samo većoj vidljivosti, već i većem uticaju Srbije u međunarodnim forumima", prenela je DS izjavu Nataše Vučković.

Kao predsednica Komiteta Nataša Vučković biće i članica Biroa PS SE koji ima ključnu ulogu u predlaganju skupštinskog dnevnog reda i svih drugih pitanja od značaja za svakodnevni rad Skupštine Saveta Evrope.

Natašu Vučković za mesto predsednika Komiteta predložila je parlamentarna grupa socijalista u Skupštini Saveta Evrope.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: