Vučić: Ne plašim se izbora

Predsednik SNS Aleksandar Vučić kaže da ta stranka, najjača članica vladajuće koalicije, ne želi vanredne izbore, ali i da ih se ne plaši.

Izvor: Beta, Tanjug

Nedelja, 06.01.2013.

13:38

Default images

"Želimo da ova vlada traje, a da li će to biti realno, u to ne možemo da se zakunemo", rekao je novinarima prvi potpredsednik vlade i ministar obrane u sedištu stranke u Beogradu i dodao da se SNS nikada nije plašila izborne volje građana.

Upitan da li je s koalicionim partnerom iz URS-a Mlađanom Dinkićem razgovarao o sporu u vezi sa imenovanjem Saše Mirkovića za savetnika
u Ministarstvu saobraćaja, on je odgovorio odrečno. "Nisam razgovarao. Imamo važnijih stvari od toga", rekao je Vučić.

Predsednik Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić izjavio je da je ta stranka pošteno pobedila na izborima u Baču i da, iako je zakon verovatno na strani Demokratske stranke, moral je na strani SNS.

"To što zakon dozvoljava nemoral ne možemo da promenimo u ovom trenutku i možemo samo poštujemo zakon", rekao je Vučić nakon unošenja badnjaka u sedište SNS.

On je naveo da je DS otela odbornika naprednjaka u Baču i da demokrate žele da prekomponuju ono što je već napravljeno.

"To radi čovek koji je već 12 godina tamo na vlasti ali ne bih želeo da na današnji dan govorim nešto loše", rekao je Vučić.

On je istakao da on i predsednik DS Dragan Đilas imaju obavezu da se situacija u Baču ne izrodi u incidente i dodao da će državni organi uvek reagovati kao što su to činili juče, kada je privedeno 14 osoba zbog incidenta ispred Skupštine opštine.

"Postoje različite dezinformacije kako smo mi uzeli nečije odbornikie i kako SNS želi nešto da prekomponuje. SNS je pobedila na izborima u Baču, na pošten način je dobila vlast a onda je otet odbornik SNS. Moral i sve drugo je na našoj strani, dok će zakon za nekoliko dana, pretpostavljam, biti na strani DS", naveo je Vučić.

Vučih je izrazio nadu da će zakonu ubuduće biti usklađeni sa moralom i da neće morati da, kao danas, govori kako je moral na jednoj strani a zakon na drugoj.

Prema njegovim rečima, u ime SNS funkcioner te stranke Igor Mirović biće zadužen da se obezbedi poštovanje zakona kada je reč o situaciji u Baču.

Na obeležavanju Badnjeg dana u prostorijama SNS-a nije bio njen osnivač i aktuelni predsednik Srbije Tomislav Nikolić, a Vučić kaže da je to zbog njegovih velikih obaveza.

"Nadam se da će mu sledeće godine obaveze dozvoliti da bude s nama", rekao je Vučić.

"Niko ne štiti Šarića"

(Tanjug)
Potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas da će država uhapsiti Darka Šarića i da je uveren da odbeglog narkobosa niko neće štititi.

Na obeležavanju Badnjeg dana u prostorijama svoje, Srpske napredne stranke (SNS) stranke u Beogradu, on je odbacio neke navode iz medija da bi hapšenje Šarića srušilo vladu.

"Naš posao je da uhapsimo Šarića, i to ćemo i obaviti. Ne mogu i ne želim da dajem vreme kada će se to desiti. Važno je da je država odlučna u tome", rekao je Vučić novinarima u sedištu SNS-a, nakon unošenja badnjaka.

On nije precizirao u kojoj zemlji se nalazi Šarić, optužen za trgovinu drogom, ali je rekao da taj narkobos nije tamo gde se pretpostavljalo da se krije.

"Nije Šarić tamo gde se govorilo da jeste i samo to mogu da kažem", rekao je Vučić, koji je i predsednik vladajuće Srpske napredne stranke.

Upitan o vezama političara sa Šarićem i pričama da bi njegovo hapšenje moglo da sruši vladu, Vučić je rekao da nikada za to nije čuo.

"Za nas je on kriminalac i lice koje mora da odgovara pred zakonima i sudovima. Uveren sam da Šarića niko neće štititi", rekao je Vučić i poručio da "nema igranja s državom".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

119 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: