Dačić potvrdio - Dulić pod istragom

Dačić kaže da je u toku istraga koja se tiče Olivera Dulića i jednog od preduzeća koja su na listi sumnjivih privatizacija. Dulić ne zna o čemu se radi.

Izvor: B92

Utorak, 25.09.2012.

13:49

Default images

Predsednik vlade i ministar unutrašnjih poslova, međutim, nije mogao da iznosi detalje i, na pitanje novinara da li je tužilaštvo Slovenije uključeno u slučaj, samo kratko je rekao da je proces "u toku i da se traže infomacije iz Slovenije zbog firme u toj zemlji".

"U okviru istraga koje se vode, reč je, između ostalog, o jednoj od istraga kojom se bave radne grupe formirane u okviru policije i tužilašta. Ne mogu da govorim šta se konkretno istražuje, ali u svakom slučaju reč je o jednom od preduzeća koja se nalaze na čuvenim spiskovima o sumnjivim privatizacijma", kazao je Dačić.

Dulić pojma nema o čemu se radi

Dulić, koji je u prethodnoj vladi bio ministar zaštite životne sredine i prostornog planiranja, kaže za B92 da nema pojma o čemu se radi i da ne zna kakve veze on ima sa "tamo nekom Slovenijom i tamo nekim preduzećem", kao i da se neće pozivati na poslanički imunitet.

"Radujem se što su najzad državni organi preuzeli svoj deo posla kada je u pitanju jedna sinhronizovana haranga koja se protiv mene vodi već nekoliko nedelja i drago mi je što će najzad svi navodi što se tiču moga rada ispitaju tamo gde im je i mesto", kazao je Dulić.

"Sa zadovoljstvom ću odgovoriti na svako pitanje državnih organa kada me budu pozvali. Pozivam ministra unutrašnjih poslova da isto tako brzo i efikasno odreaguje i kada je u pitanju izveštavanje javnosti o toku te istrage i o njenom završetku, jer sam siguran da će završetak biti na nesreću svih onih koji pokušavaju prethodnu vladu da strpaju u zatvor i da će najzad da se potvrdi da smo mi radili čestito, pošteno i u skladu sa zakonima", dodao je Dulić za B92.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

155 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: