Skupština o visokom obrazovanju

Vlada je podnela zahtev za održavanje vanrednog zasedanja Skupštine na kojem bi se razmatrao predlog o izmenama i dopunama zakona o visokom obrazovanju.

Izvor: Beta

Petak, 21.09.2012.

18:49

Default images

Kako je saopštila Vlada Srbije, usvajanje takvog predloga bi omogućilo studentima da upišu narednu godinu sa 48 bodova.

Agenciji Beta je u Ministarstvu prosvete i nauke ranije rečeno da izmene Zakona o visokom obrazovanju moraju da budu usvojene do oktobra, kako bi se studenti po tim pravilima upisali u narednu akademsku godinu.

Zakonom bi trebalo da bude omogućeno da i ove godine studenti mogu da upišu narednu akademsku godinu o trošku budžeta sa osvojenih 48 bodova, a ne maksimalnih 60, kako je to trenutno propisano.

Naredne godine broj potrebnih bodova za upis trebalo bi da bude povećan, da bi se studenti tokom 2014. godine upisivali sa maksimalnih 60 bodova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: