"Ispitaćemo Peranovićev centar"

Ministarstvo zdravlja ispitaće podatke u vezi sa statusom i delatnošću Pravoslavnog centra za lečenje bolesti zavisnosti "Sretenje" Branislava Peranovića.

Izvor: B92

Utorak, 07.08.2012.

17:59

Default images

Peranović je osumnjičen da je udarcem šipkom u glavu ubio štićenika Nebojšu Z. (39), rečeno je agenciji Beta u ministarstvu.

"Ističemo da se takozvani Centar za odvikavanje od droge u Jadarska Lešnici kod Loznice ne nalazi u registru izdatih saglasnosti za obavljanje zdravstvene delatnosti", naveli su u Ministarstvu.

Lečenje bolesti zavisnosti se može obavljati isključivo u zdravstvenim ustanovama državnog, odnosno privatnog sektora, kojima je zdravstvena inspekcija izdala dozvolu za rad, rekli su u Ministarstvu zdravlja.

"Zdravstvena inspekcija Ministarstva zdravlja kontroliše sve zdravstvene ustanove i druge oblike zdravstvene službe koje obavljaju zdravstvenu delatnost, odnosno poseduju dozvolu za obavljanje te delatnosti", objasnili su u ministarstvu.

Uslovi koje zdravstvena ustanova mora da ispuni da bi se bavila lečenjem bolesti zavisnosti regulisani su Zakonom o zdravstvenoj zaštiti, a bliži uslovi u pogledu kadra, opreme, prostora i lekova Pravilnikom o bližim uslovima za obavljanje zdravstvene delatnosti u zdravstvenim ustanovama i drugim oblicima zdravstvene službe.

Pacijenti oboleli od bolesti zavisnosti leče se i na psihijatrijskim odeljenjima zdravstvenih ustanova, a na primarnom nivou u domovima zdravlja. Takođe, više od 1.000 pacijenata leči se u Specijalnoj bolnici za lečenje bolesti zavisnosti u Beogradu, kao i u sedam ustanova u privatnoj praksi, objasnili su u Ministarstvu.

Štićenik "Centra za odvikavanje od droge" Nebojša Z. (39), rodom iz Valjeva, pronađen je sinoć mrtav u pomoćnoj kući u vlasništvu Branislava Peranovića, udaljenoj dva kilometra od centra za odvikavanje u Jadranskoj Lešnici kod Loznice.

Peranović je osumnjičen da ga je udario šipkom u glavu. On je štićenika napao jer je posumnjao da kod sebe ima drogu. Osumnjičenom je određeno policijsko zadržavanje od 48 sati.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: