Ponedeljak, 23.07.2012.

13:07

Dačić: Dosta priče ko je sa kim bio

Mandatar za sastav vlade Ivica Dačić pozvao je da se što pre izabere predsednik skupštine i rekao da je dosta rasprava "ko je sa kim bio i ko sa kim više nije".

Izvor: B92

Default images

Dačić je pozvao poslanike prilikom konstitutivne sednice skupštine da se što pre izabere predsednik parlamenta i nova vlada.

Dačić kaže da SPS podržava Stefanovića za predsednika skupštine, i naglašava da parlament treba da bude oličenje demokratije koja postoji u Srbiji, i da ne želi da se samo svodi na rasprave "ko je sa kim bio, ko sa kim više nije".

"Ne osećam potrebu da se pravdam za bilo koji potez koji vuče SPS, jer svako od nas nosi političku odgovornost", rekao je Dačić u Skupštini Srbije povodom polemike o tome ko je s kim pravio vladu do sada i koje stranke će je činiti.

On je rekao da je rasprava o tome pokazala okrenutost prošlosti i bavljenjem pitanjima iz prošlosti i da je takve diskusije slušao i pre osam godina, kad je podržao manjinsku vladu Vojislava Koštunice, ali i 2008. kad je ušao u vladu sa Demokratskom strankom.

"Zadivljuje me koliko smo mi okrenuti prošlosti i koliko se bavimo pitanjima iz prošlosti. Podsetiću da su izbori završeni pre dva i po meseca, ja lično kao predsednik SPS ne osećam potrebu da se bilo kome od vas pravdam za bilo koji potez koji naša stranka vuče", rekao je Dačić.

On je podsetio da je SPS podržao 2004. manjinski vladu Vojislava Koštunice, da su 2008. ušli u koaliciju sa demokratama.

"Iste diskusije sam slušao i pre osam i pre četiri godina i slušam ih i danas, nije vama da prosuđujete šta je najbolje za koju stranku, stranke imaju svoje političke odgovornosti, da, treba da se okrenemo nečemu što je pred nama, okrenuti ka prošlosti nećemo mnogo odmaći ka nekoj boljoj budućnosti", rekao je Dačić.

On je rekao da vlast nije plen, već veliki ispit i zamolio poslanike da požure sa izborom novih organa skupštine kako bi Vlada što pre bila izabrana.

Dačić je dodao da se SPS nije borio ni za koga osim za pobedu, ali da nisu uspeli i da je sada takva situacija da moraju da se prave koalicije. Dačić je još jednom podsetio da je glasao za Borisa Tadića, ali da je pobedio Tomislav Nikolić i da moramo da uvažimo političku realnost.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

49 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

1 d

Podeli: