Svet 0

21.05.2024.

8:49

Izabrana delegacija: Kreće istraga o padu helikoptera iranskog predsednika

Načelnik generalštaba iranske vojske general-major Mohamad Bageri odredio je delegaciju koja će istražiti slučaj pada helikoptera u kojem je bio predsednik Irana Ebrahim Raisi.

Izvor: Tanjug

Izabrana delegacija: Kreće istraga o padu helikoptera iranskog predsednika
Profimedia

Podeli:

Istragu koja je već otpočela na mestu incidenta predvodi general Ali Abdolah, a rezultati će biti objavljeni posle istrage, prenosi IRNA.

Kako je ranije saošteno, veruje se da je uzrok pada helikoptera u kojem se nalazio predsednik Irana Ebrahim Raisi tehnički kvar letelice.

"Raisi je mučenički stradao u nedelju (19. maja 2024. godine) usled pada helikoptera koji se dogodio zbog tehničkog kvara letelice", navodi se u izveštaju iranske državne novinske agencije.

IRNA nije precizirala prirodu kvara helikoptera.

Pogrebni obred za iranskog predsednika, ministra spoljnih poslova Hoseina Amira Abdolahijana i ostalih koji su nastradali u padu helikoptera, obaviće se danas u Tabrizu, glavnom gradu Istočnog Azerbejdžana, u 9.30 časova po lokalnom vremenu, prenosi Irna.

Raisijevo telo će kasnije biti odneto u Teheran, pre nego što bude sahranjeno 23. maja u njegovom rodnom gradu Mešhadu, na severoistoku Irana.

Helikopter u kojem su se nalazili iranski predsednik Ebrahim Raisi i ministar spoljnih poslova Hosein Amir Abdolahijan srušio se u nedelju na severozapadu Irana, a pored njih dvojice, poginulo je još šest osoba.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Kosovo

Otpriznaće tzv. Kosovo?

Nekadašnji ambasador Srbije u Mađarskoj Rade Drobac ocenio je da zvanična Budimpešta zna koliki značaj Srbija pridaje Kosovu i ukoliko joj se ukaže prilika - neće propustiti da povuče odluku o priznanju.

12:50

17.6.2024.

19 h

Svet

Putine, ponižen si

Tri ruska sistema zemlja-vazduh koja je trebalo da štite Krim uništena su za svega nekoliko minuta u baražu projektila američke proizvodnje.

7:52

17.6.2024.

1 d

Podeli: