Požar u Podgorici pod kontrolom

Veliki požar izbio je sinoć oko 21.30 sati na brdu Gorica, u centru Podgorice. Vatrogasci su uspeli da stave pod kontrolu vatru koja je pretila kućama.

Izvor: Tanjug, vijesti.me

Ponedeljak, 16.07.2012.

23:02

Default images

Kako je saopštio komandir Službe zaštite i spasavanja Radomir Pješčić, uzrok požara je pucanje visokonaponskog kabla.

Vatra se, zbog jakog vetra, širila neverovatnom brzinom, a većina kuća iz Atinske ulice bila je evakuisana. Iako su požar ugasili oko ponoći, vatrogasci su dežurali čitavu noć ne bili se vatra ponovo rasplamsala.

Među najugroženijima je bila kuća Šeka Hadžiahmetovića. Hadžiahmetovići se žale da vatrogasci nisu reagovali na vreme, te da je ova situacija mogla da se izbegne. "Vatrogasci su kasno stigli, a i trebalo je da dođu sa više vozila."

Većina meštana nosila je zaštitne maske zbog velikog dima.

Kako "Vijestima" javljaju čitaoci putem društvenih mreža, veliki požar je zahvatio i šumu u blizini Kombinata aluminijuma.

Na istočnoj strani brda Gorica u blizini vile Gorica vatra je oko ponoći došla na oko deset metara od kuća porodica Radoman i Maraš. Iz porodica su pokušali da ugase vatru, međutim zbog slabog pritiska vode, mogli su samo da posmatraju njeno napredovanje. Uz intervenciju vatrogasa koji su došli na lice mesta, taj požar je lokalizovan.

Vatra je stigla i do tri zgrade Razvršja sa istočne strane Gorice, tako da su stanari praktično sa svojih balkona gasili vatru koja je došla do same ivice zgrade. Vatra je pretila i britanskoj, franscuskoj, grčkoj, rumunskoj, slovenačkoj ambasadi, kao i rezidencijama ambasadora više evropskih zemalja.

Ambasador Slovenije Vladimir Gasparič kazao je "Vijestima" da su vatrogasci uspeli da odbrane zgradu ambasade, i dodao da je "vatra bila tik uz terasu".

Požar je zahvatio i stara velika stabla, tako da je vatrogsacima sve teže da se izbore sa stihijom. U gašenju požara vatrogascima pomagala je i Posebna jedinca policije.

Kako javljaju reporteri "Vijesti", koji se nalaze na licu mesta, vatra se velikom brzinom širila na vrhu podgoričkog brda. Nezvanično, za 10-ak minuta vatra je zahvatila pola kilometra brda.

Vatrogasne ekipe sa sedam vozila su na terenu, a gašenje požara im otežava jak severni vetar koji duva u Podgorici.

Na Gorici je i ministar unutrašnjih poslova Ivan Brajović, kao i zamenik gradonačlnika Podgorice Vladan Vučelić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

36 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: