U kolicima obara svetski rekord

U beogradskom Kulturnom centru Grad održan je humanitarni koncert za Nemanju Radičevića ili Veliku Petlju, koji je u invalidskim kolicima od 12. godine.

Izvor: B92

Četvrtak, 05.07.2012.

23:57

Default images

To što je u kolicima ga nikako ne sprečava da živi punim plućima i da se bavi sportom. Ravnopravni je član Underground sk8 crew-a iz Kraljeva, a deo onoga što mogu i oni, može i on- ali u kolicima. Jedino što mu trebaju nova i modernija da bi oborio svetski rekord.

Hard Core Sitting je vrsta extremnog sporta kojim se šesnaesto godišnji Nemanja Radičević iz Kraljeva bavi već nekoliko godina.

Veština koju je on usavršio je začudila mnoge ljude, ne samo u Kraljevu.

Potreba za novim i lakšim kolicima pojavila naročito kada je odlučio da obori Ginisov rekord u najdužoj vožnji na zadnjim točkovima.

Radeći za društvo koje bavi se aktivnostima namenjenim telesno hendikepiranim osobama u Kraljevu, njegova majka se navikla da se i društvene i privatne institucije ogušuju o molbe za pomoć. Nije znala kako da objasni potrebe svoga sina, jer se plašila osude okoline.

Nemanja je preuzeo kontrolu i nad ovom situacijom i poslao video snimak prodavnici bordova sa željom da ga sponzoriše. Ali pošto njegovog rekvizita nema u ponudi, a ni cena nije mala, vlasnik prodavnice je odlučio da napravio humanitani koncert.

Njegovi vršnjaci koji sa njim voze skejt došli su da ga podrže, mnogi od njih kupili su po i deset ulaznica ođednom, a za kolica je potrebno još oko 2000 dolara i troškovi uvoza. Svi koji žele da pomognu Nemanji mogu da uplate sredstva na račun Banke Inteza 160 - 371 094 - 63

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: