Đukanović: Sad u borbu s kriminalom

Odluka o početku pregovora sa EU dodatno obavezuje Crnu Goru da nastavi sa reformama, s posebnim osvrtom na borbu protiv korupcije i kriminala, kazao Đukanović.

Izvor: B92

Sreda, 27.06.2012.

21:06

Default images

"Odluka o početku pregovora je veliki događaj na evropskom putu Crne Gore i predstavlja dobro za svakog građanina naše zemlje, ali i za čitav region. Njome je još jednom potvrđeno da je Crna Gora ozbiljan partner EU i NATO-a", kazao je lider DPS-a Milo Đukanović.

On je, kako je saopšteno iz DPS-a, istakao da je značaj te odluke utoliko veći ako se ima u vidu da je doneta u trenutku kad se EU suočava sa teškom ekonomskom krizom u pojedinim svojim članicama, koja ugrožava finanijsku stabilnost čitave evro zone.

Đukanović je kazao da visok stepen senzibiliteta prema proširenju koji je, i u takvim uslovima, EU pokazala prema Crnoj Gori kao budućoj članici, dodatno obavezuje i podstiče sve strukture crnogorskog društva da predano rade na daljem sprovođenju društvenih reformi, s posebnim osvrtom na vladavinu prava i borbu protiv korupcije i kriminala.

"Uveren sam da će Crna Gora i naredne faze usvajanja evropskih standarda, odnosno stvaranja ulova za bolji kvalitet života naših građana, uspešno ostvariti", naveo je lider DPS-a.

Šefovi diplomatija EU odobrili su početak pregovora o pridruživanju Crne Gore Uniji, koji će zvanično otpočeti 29. juna, ali je Crna Gora pozvana da pojača napore na borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

67 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: