Policija doprema testove za maturu

Testovi za malu maturu dopremaju se u pratnji policije do škola širom Srbije. Do ponedeljka ujutru, pred početak ispita, niko neće moći da vidi njihov sadržaj.

Izvor: B92

Subota, 16.06.2012.

17:34

Default images

Kako je Tanjugu rekao pomoćnik ministra prosvete Zoran Kostić, testovi se dopremaju policijskim "maricama" ili drugim vozilima, ali u tom slučaju obezbeđuju ih pripadnici MUP-a.

"Odštampano je po 84.000 testova za svaku od tri kombinacije iz srpskog (maternjeg) jezika ili matematike", rekao je Kostić i naveo da će paketi sa testovima biti čuvani na sigurnom mestu i da će biti otvoreni neposredno pred početak ispita.

Ministar prosvete i nauke Žarko Obradović u ponedeljak će, kako je naveo, izvući jednu od kombinacija u 9.45 časova u direktnom prenosu na RTS-u, a škole su dužne da prate izvlačenje.

Svi koji iz opravdanih razloga ne mogu da rade testove u junu, izaći će na ispit u avgustu, rekao je Kostić i naveo da će uputstvo za ocenjivanje biti prosleđeno školama nakon završetka ispita, koji traje dva sata, oko 13 sati u ponedeljak.

Iz Zavoda za vrednovanje kvaliteta obrazovanja ranije su ukazali da će na završnom ispitu najveći broj pitanja biti rešavan zaokruživanjem, podvlačenjem i spajanjem.

Test iz srpskog (maternjeg) jezika počeće u 10 sati. Na ispit će izaći oko 78.000 učenika.

Polovina pitanja biće nepoznata, ali na završnom ispitu nema donjeg praga, što praktično znači da će ga položiti i oni učenici koji ne osvoje nijedan bod.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: