U pritvoru 8 osumnjičenih za nerede

Od 14 osumnjičenih zbog i nereda izazivanja nacionalne mržnje prema Romima u beogradskom naselju Resnik, za osam je određen pritvor.

Izvor: B92

Četvrtak, 12.04.2012.

14:13

Default images

Oni su osumnjičeni da su 8. aprila u Resniku izazvali rasnu netrpeljivost među narodima i etničkim zajednicama koje žive u Srbiji, usled čega je došlo do nereda i nasilja.

Osumnjičeni se terete da su pokušali da onemoguće službena lica u vršenju poslova javne bezbednosti, kao i da su napali policajce i tom prilikom im naneli lake telesne povrede.

Osumnjičeni su pokušali da dođu do naselja Resnik – Sunčani breg, gde su bili postavljeni kontejneri namenjeni za život raseljenih romskih porodica, kako bi uništili kontejnere, ali ih je policija zaustavila na raskrsnici ulica Slavka Miljkovića i Podavalske.

Zatim su osumnjičeni, zajedno sa okupljenima građanima, napali policajce, gađajući ih kamenicama, staklenim flašama, palicama, ciglama i tom prilikom su nanete lake telesne povrede četvorici policajaca. Tužilaštvo predlaže da se svim osumnjičenima odredi pritvor, kako ne bi nastavili sa vršenjem krivičnih dela, ali i zbog eventualnog uticaja na saizvršioce.

Zahtevom su obuhvaćeni – Srđan Glušević , Milan Avramović, Miloš Živković, Dušan Kljajčin, Stefan Stojković, Boban Živanović, Miloš Vasić iz Beograda, Zvezdan Nedeljković, Miša Medić, Milan Perić, Vladimir Ranković, Ivan Nedeljković, Milan Jelinić, Dejan Nedeljković, svi iz opštine Rakovica.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: