I GLIC tuži "Pres"

Gej lezbejski info centar podneo je žalbu Savetu za štampu protiv lista "Pres" zbog teksta kojim se istopolni brakovi dovode u vezu sa nasiljem i pedofilijom.

Izvor: B92

Ponedeljak, 05.03.2012.

10:32

Default images

I Narodna banka Srbije je podnela tužbu protiv lista pres zbog tekstova o toj instituciji.

GLIC je podneo žalbu protiv "Presa" zbog teksta Ane Vlahović i Ljubinke Račić „Mengele s Oksforda: Lekarima dozvola da ubijaju decu“ koji objavljen u dnevnom listu „Pres“, 2. marta 2012. godine.

Tekst počinje iako, kako navode u GLIC-u, nema nikakve veze sa LGBT temama, sledećim rečenicama: „Gej brakovi, pravo da istopolni roditelji usvajaju decu, legalizacija droge, eutanazija, sve raširenija promena pola, političko organizovanje pedofila..." i zatim govori o profesoru medicinske etike sa Oksforda koji je izneo "zapanjujući predlog da se lekarima da pravo da ubijaju novorođenu decu ukoliko ona imaju smetnje u razvoju, ako su skupa za izdržavanje ili ih roditelji jednostavno ne žele!“

U ovom udruženju smatraju da traže reakciju Saveta za štampu i ocenjuju da je "nedopustivo je da se gej brakovi, usvajanje od strane istopolnih roditelja, promena pola povezuje sa organizovanjem pedofila i ubijanjem dece i stavljaju u kontekst spornih i šokantnih novotarija".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: