Marić: Klizišta su nova opasnost

Načelnik Sektora za vanredne situacije Predrag Marić izjavio da bi nova moguća posledica vremenskih neprilika u Srbiji mogla biti pojava klizišta.

Izvor: Beta, Tanjug

Utorak, 21.02.2012.

10:11

Default images

Marić je najavio da će u sredu biti pokrenuto pitanje klizišta i da je ideja da republički štab na to upozori opštine u kojima klizišta postoje i da se pripremaju preventivne mere radi eventualnog obezbeđenja mehanizacije za saniranje klizišta, kao i smeštaja ljudi ako to bude potrebno.

On je podsetio da je situacija u Srbiji u pogledu snežnih padavina i nanosa mnogo bolja nego prethodnih dana, ali je još aktuelan problem leda, o kome će biti reči danas na novom sastanku stručno-operativnog tima o situaciji na rekama.

"Što se tiče snega, već treći dan zaredom je mnogo bolja situacija. Terenskim vozilima dnevno oslobađamo put do između 8.000 i 10.000 ljudi. Najugroženije su još 2.453 osobe do kojih se može samo helikopterom", rekao je Marić.

On je rekao da je potencijalna opasnost od nastanka klizišta nova posledica vremenskih neprilika i da će se o tome govoriti sutra na sednici Republičkog štaba za vanredne situacije, kao i o preseku stanja vezano za poplave.

"Očekujem da se sutra ukine vanredna situacija u celoj zemlji", dodao je Marić.

On je naveo i da su 22 osobe pronađene mrtve tokom ledenih dana, a da se jedna vodi kao nestala, kao i da su 303 čoveka spasena iz kritičnih situacija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: