Inkubatori za Tiršovu i Višegradsku

Tokom pretposlednjeg petka u 2011. godini, predstavnici Fonda B92 su isporučili šest novih inkubatora u okviru akcije "Bitka za bebe".

Izvor: B92

Petak, 23.12.2011.

19:03

Default images

U društvu predstavnika donatora, predsenik Upravnog odbora Fonda B92 Veran Matić imao je zadovoljstvo da preda po tri nova inkubatora Ginekološko-akušerskoj klinici Kliničkog centra Srbije i Univerzitetskoj dečjoj klinici u Tiršovoj ulici.

Tačno u 10 časova, zamenik direktora GAK Kliničkog centra Srbije, prof. dr Darko Plećaš je srdačno pozdravio sve prisutne i zahvalio se Fondu B92 na pokretanju akcije "Bitka za bebe" ističući njen uticaj na poboljšanje položaja zdravstvenih radnika koji se bore za živote prevremeno roðenih beba. Profesor Plećaš nije propustio priliku i da se ponaosob zahvali svakome od prisutnih donatora.
Kupovinu tri nova inkubatora za potrebe GAK Kliničkog centra Srbije svojim donacijama su omogućili: Sportska kladionica "Soccer", Javno preduzeće "Jugoimport SDPR" i Saobraćajni institut CIP zajedničkom donacijom sa PD Termoelektrane "Nikola Tesla".

Nakon posete bolnici u Višegradskoj, karavan inkubatora "Bitke za bebe" je posetio Univerzitetsku dečju kliniku u Tiršovoj ulici i tom prilikom isporučio tri nova inkubatora za potrebe naših najmlaðih i najugroženijih sugraðana koji svoje prve dane provode u ovoj ustanovi.

Nakon primopredaje nove opreme, zamenik direktora klinike, docent dr Milan Ðukić i gospodin Veran Matić, predsednik Upravnog odbora Fonda B92 su se zahvalili Aerodromu "Nikola Tesla", kompaniji "NOA Advertising" i gospodinu Milanu Popoviću na donacijama od kojih su kupljeni novi inkubatori. Tom prilikom, dr Ðukić se srdačno zahvalio Fondu B92 i poželelo puno sreće u novim aktivnostima tokom 2012. godine, koju su svi prisutni sa velikim zadovoljstvom najavili kao Godinu beba.
Nošeni pozitivnom energijom "Bitke za bebe", predstavnici Fonda B92 su najavili da će simboličnim "Maršom za bebe" prvog dana 2012. godine u Ulici otvorenog srca simbolično ući u Godinu beba tokom koje će se borba za živote beba u Srbiji proširiti na nabavku sve deficitarne opreme i rešavanje problema sa kojima se danas sreću novoroðene bebe i njihovi roditelji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: