Leposavić: Barikade su partijske

Postavljanje barikade u Leposaviću između centralne Srbije i administrativnih prelaza organizovali su lokalni predstavnici opozicionih stranaka SNS, DSS i SRS.

Izvor: B92

Četvrtak, 08.12.2011.

22:58

Default images

To se dogodilo bez dogovora sa lokalnom saomupravom u Leposaviću, kažu za Tanjug u toj opštini.

Barikadu od drveća, kao reakciju na jutrošnje uklanjanje prepreke od šljunka na putu od Rudnice ka administrativnom prelazu Jarinje, postavili su predstavnici Srpske napredne stranke, Demokratske stranke Srbije i Nove Srbije.

Nakon što su čuli da je uklonjena barikada i da vozila prelaze preko administrativnog prelaza Jarinje, lokalni političari ovih stranaka, bez dogovora sa opštinom Leposavić, blokirali su put i vraćali vozila koja su prolazila prelazom.

Oni su, takođe, u prisustvu desetak ljudi, organizovali postavljanje nove barikade od drveća na samoj administrativnoj liniji.

Kod Brnjaka je večeras bilo oko 40 Srba, koji su od prvog dana od kada su na sever Kosova postavljene barikade, redovni na dežurstvima. Radi se o lokalnim Srbima sa severa Kosova, od kojih su neki zaposleni u lokalnoj samoupravi na severu pokrajine.

U Zubinom Potoku, kao i u Zvečanu, vlast drži DSS, koja je u koaliciji sa SNS-om u Kosovskoj Mitrovici, dok DS ima vlast u opštini Leposavić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

76 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: